drlykissas.com

ΠΑΙΔΟΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ

Σήμερα, η προσδοκία μας να παρέχουμε την ασφαλέστερη και την πιο προηγμένη μυοσκελετική φροντίδα για τα παιδιά είναι ισχυρότερη από ποτέ, χάρη στην ειδική εστίαση και την τεχνογνωσία των παιδορθοπαιδικών χειρουργών και παιδιάτρων μας.
Πολλές οικογένειες από όλη τη χώρα μας επισκέπτονται καθώς γνωρίζουν ότι το παιδί τους αντιμετωπίζεται από τους καλύτερους ιατρούς στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ

Τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, δηλαδή με μη εξελισσόμενη βλάβη του εγκεφάλου η οποία επηρεάζει την κινητικότητά τους, μπορεί να αναπτύξουν μια σειρά από μυοσκελετικά προβλήματα που σχετίζονται με την παραμόρφωση της ανάπτυξής τους – παραμορφώσεις των οστών, εξαρθρήματα, δύσκαμπτους τένοντες και μύες – καθώς και αυξημένο μυϊκό τόνο που προκαλείται από μη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Οι εκδηλώσεις της εγκεφαλικής παράλυσης μπορεί να ποικίλλουν σημαντικά, και οι ορθοπαιδικοί που παρακολουθούν τέτοιους ασθενείς μπορεί να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερα πολύπλοκη σειρά μυοσκελετικών εκδηλώσεων. Οι κύριοι στόχοι στη θεραπεία των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση είναι η βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους και η πρόληψη των παραμορφώσεων. Για τα παιδιά που είναι σε θέση να περπατήσουν, η διατήρηση και η βελτιστοποίηση αυτής της ικανότητας και της ανεξαρτησίας που προσφέρει, αποτελεί τον πρωταρχικό μας στόχο. Από την άλλη, οι στόχοι της θεραπείας για τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση που δεν είναι σε θέση να περπατήσουν, έχουν ως επίκεντρο να βοηθήσουν το παιδί να διατηρήσει μία άνετη και ισορροπημένη θέση στην αναπηρική καρέκλα. Αυτό βοηθά το παιδί να παραμένει σε όρθια θέση και να παρατηρεί το περιβάλλον του και να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω του.

ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ & ΤΗΣ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ

Οι παραμορφώσεις του άκρου ποδός στα παιδιά περιλαμβάνει μια σειρά από καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν τα οστά, τους τένοντες και τους μύες του ποδιού. Μεταξύ αυτών οι πιο συχνοί που αντιμετωπίζονται από την ομάδα μας είναι η ραιβοϊποπποδία , η κοιλοποδία, το επικουρό σκαφοειδές και ο συγγενής κάθετος αστράγαλος.

Οι γονείς που αναζητούν θεραπεία για τα παιδιά τους με παραμορφώσεις του ποδιού, είναι σημαντικό να συμβουλευτούν έναν έμπειρο παιδοορθοπαιδικό χειρουργό. Όχι μόνο θα ενημερωθούν για όλες τις σχετικές μη χειρουργικές τεχνικές, αλλά σε περίπτωση που η χειρουργική επέμβαση είναι αναγκαία, οι έμπειροι στον τομέα αυτό παιδοορθοπαιδικοί θα έχουν το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας.

Ραιβοϊποπποδία

Η τεχνική Ponseti έχει κερδίσει ευρύτερης αποδοχής ως η θεραπεία εκλογής για βρέφη με ραιβοϊποπποδία. Αν ο παιδοορθοπαιδικός ακολουθήσει σχολαστικά τις λεπτομέρειες αυτής της τεχνικής και εφαρμόζει όλα τα βήματα προσεκτικά, οι γονείς μπορούν να αναμένουν τα βέλτιστα αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για παιδιά με ραιβοϊποπποδία.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ

Τα παιδιά αγαπούν να τρέχουν και να πηδούν; αγαπούν τα άλματα και γενικώς οποιοδήποτε είδος αθλοπεδιάς. Με όλη αυτή τη δραστηριότητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κακώσεων είτε στο σπίτι, είτε στην παιδική χαρά ή οπουδήποτε αλλού. Ενώ πολλές από τις κακώσεις τους μπορεί να είναι αβλαβείς, σε ορισμένες περιπτώσεις τα παιδιά μπορεί να υποστούν κάποιο κάταγμα ή αλλιώς να “σπάσουν” κάποιο από τα οστά τους. Αν υποψιάζεστε ότι υπάρχει κάποιο κάταγμα, θα πρέπει άμεσα να αναζητήσετε την ιατρική φροντίδα, ώστε να καθοριστεί η κατάλληλη θεραπεία.

ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ / ΑΝΙΣΟΣΚΕΛΙΑ

Κατά την περίοδο της ανάπτυξης των παιδιών, οι παραμορφώσεις των άκρων άκρων, συμπεριλαμβανομένων των βλαισών ή ραιβών γονάτων είναι από τις πιο συχνές αιτίες για μια επίσκεψη στον παιδοορθοπαιδικό.

Σε πολλές περιπτώσεις, η παραμόρφωση των κάτω άκρων διορθώνεται από μόνη της. Ωστόσο, στις περιπτώσεις εκείνες όπου η κατάσταση επιμένει ή η ανωμαλία γίνεται πιο έντονη, απαιτείται ιατρική παρέμβαση. Τα παιδιά που γεννιούνται με ή στην πορεία εμφανίζουν διαφορές στο μήκος των κάτω άκρων μπορούν να επωφεληθούν από μια σειρά θεραπειών η οποία μπορεί να είναι απλή όπως η χρήση κατάλληλων υποδημάτων ή πιο περίπλοκη όπως είναι η επιμήκυνση του κάτω άκρου με χειρουργική επέμβαση.

Όταν ενδείκνυται η χειρουργική επιμήκυνση των κάτω άκρων, οι ορθοπαιδικοί χειρουργοί μπορούν με ασφάλεια και σταδιακά να επιμηκύνουν το υπολοιπόμενο άκρο από 15 έως 20 εκατοστά.

ΣΚΟΛΙΩΣΗ / ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

Η σκολίωση και άλλες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά, όπως η κύφωση, η σπονδυλόλυση, η σπονδυλολίσθηση και το ραιβόκρανο μπορεί να είναι ιδιοπαθείς (αγνώστου αιτιολογίας), συγγενείς (εκ γενετής) ή νευρομυϊκής αιτιολογίας (σχετιζόμενες με παθήσεις του νευρικού ή του μυϊκού συστήματος).

Σκολίωση

Η σκολίωση είναι μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία η σπονδυλική στήλη παρουσιάζει κυρτώσεις διάφορων βαθμών σε σχήμα “S “, είτε προς τη δεξιά είτε προς την αριστερή πλευρά της.

Κύφωση

Η κύφωση είναι η υπερβολική προς τα εμπρός κύρτωση της σπονδυλικής στήλης κατά την οποία η σπονδυλική στήλη δημιουργεί μία προς τα πίσω στρογγυλή όψη σχήματος “C”.

Σπονδυλόλυση και Σπονδυλολίσθηση

Η συχνότερη αιτία του χαμηλού πόνου στη μέση που εμφανίζουν οι έφηβοι αθλητές είναι ένα κάταγμα στα οστά που συνθέτουν τη σπονδυλική στήλη (σπόνδυλοι), γνωστή ως σπονδυλόλυση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κάταγμα αυτό μπορεί να συνδυάζεται με αστάθεια η οποία προκαλεί μετατόπιση του σπονδύλου, γνωστή ως σπονδυλολίσθηση.

Ραιβόκρανο

Το συγγενές μυϊκό ραιβόκρανο είναι μία μυοσκελετική ανωμαλία που παρατηρείται κατά τη γέννηση ή την παιδική ηλικία και χαρακτηρίζεται από τη βράχυνση του στερνοκλειδομαστοειδούς μυός από την μια πλευρά του αυχένα.

Νευροϊνωμάτωση

Η Νευροϊνωμάτωση είναι μια γενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από όγκους ή νευροϊνώματα που αναπτύσσονται στο νευρικό σύστημα και κάτω από το δέρμα. Τα παιδιά με Νευροϊνωμάτωση τύπου 1 συχνά αναπτύσσουν ορθοπαιδικά προβλήματα, όπως σκολίωση και δυσπλασία της κνήμης.

ΔΥΣΠΛΑΣΤΙΚΟ ΙΣΧΙΟ

Εάν το παιδί σας έχει κάποια δυσμορφία στην άρθρωση του ισχίου, έχετε έλθει στο σωστό μέρος. Το τμήμα του δυσπλαστικού ισχίου στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοορθοπαιδικούς οι οποίοι έχουν την εμπειρία, τις δεξιότητες και την τεχνολογία για την ακριβή διάγνωση του προβλήματος και την αποκατάστασή του στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Αναλαμβάνουμε παιδιά που έχουν συγγενή ή επίκτητη δυσπλασία στο ισχίο από τη γέννησή τους και καθ’όλη την περίοδο της εφηβείας τους. Χρησιμοποιούμε τις τελευταίες διαγνωστικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων των υπερήχων, των παραδοσιακών ακτινογραφιών, το αρθρογράφημα, την αξονική και τη μαγνητική τομογραφία.

 

LEGG-CALVE-PERTHES

Προσφέρουμε φροντίδα για ένα πολυδιάστατο νόσημα. Η Legg – Calve – Perthes ή άσηπτη νέκρωση της μηριαίας κεφαλής είναι μια ασθένεια του ισχίου κατά την οποία η κεφαλή του μηριαίου οστού που βρίσκεται στην άρθρωση του ισχίου θρυμματίζεται. Παρέχουμε μη- χειρουργικές και χειρουργικές θεραπείες με πρωταρχικό στόχο την πρόληψη της παραμόρφωσης και τη διατήρηση του εύρους κινήσης της άρθρωσης του ισχίου.


ΕΙΔΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Στην ομάδα της Παιδοορθοπαιδικής, οι ειδικοί μας στην Παιδιατρική των Αθλητικών Κακώσεων επικεντρώνονται στην φροντίδα αποκλειστικά των νεαρών αθλητών. Παρέχεται ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης φροντίδας το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού σας – είτε μετά από έναν τραυματισμό είτε βοηθώντας το να βελτιώσει γενικά τις επιδόσεις του.

Οι νέοι συμμετέχουν σε αθλήματα σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Τα παιδιά και οι έφηβοι όχι μόνο συμμετέχουν σε πλέον ανταγωνιστικά αθλήματα, αλλά υποφέρουν επίσης και από πολλούς τραυματισμούς που σχετίζονται με αυτά. Η ομάδα μας ειδικεύεται σε αθλητικές κακώσεις σε παιδιά. Αυτοί οι τραυματισμοί μπορεί να κυμαίνονται από απλά διαστρέμματα και κακώσεις του συζευκτικού χόνδρου, διαχωριστική οστεοχονδρίτιδα, εξάρθρημα της επιγονατίδας, δισκοειδή μηνίσκο, καθώς και τραυματισμούς του προσθίου χιαστού συνδέσμου.